O projektu

MLADI ZA 54+

MLADI ZA STARIJE – ZAJEDNO U KULTURI

Lenta_element2_A5

Želeći spriječiti trendove socijalne isključenosti starijeg dijela populacije te nedostatak dostupne poduke za stručnjake u području umjetničkih i kulturnih aktivnosti za osobe starije od 54 godine, Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) je osmislio projekt ˝Mladi za 54+˝. Projekt se sastoji od 2 elemenata koja pokrivaju osposobljavanje djelatnika u kulturi i umjetnika za rad s osobama starijima od 54 godine; provođenje literarnih, glazbenih i likovnih radionica za populaciju 54+ kao i pripremu istraživanja o potrebama starijih osoba u polju kulture, pripremu završne izložbe i pripremu završne konferencije na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta. 

Razvoj projekta i ciljevi:

  • Projekt će se provoditi od 23. srpnja 2018. do 23. siječnja 2019. Tijekom 6 mjeseci okupit će 50 osoba starijih od 54 godine i 8 djelatnika u kulturi i umjetnika s ciljem ojačavanja kapaciteta djelatnika u kulturi i umjetnika za rad usmjeren na društveno uključivanje osoba starijih od 54 godine.

Projekt provodi:

Vrijednost projekta:

  • Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
  • Ukupna vrijednost projekta je 224 662,34 kuna, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira iznos od 190 962,98 kuna  (85 posto sredstava)

Sudionici na projektu: