Završna izložba projekta “Mladi za starije – zajedno u kulturi i dostojanstvu”

“Osim ponuditi umjetničke i kulturne sadržaje populaciji starijoj od 54 godine kojoj prijeti bilo kakvo socijalno isključivanje projekti sufinancirani sredstvima iz Europskog socijalnog fonda imaju za cilj provesti više od 55 posto aktivnosti u manje razvijenim županijama u kojima je više izražena socijalna isključenost starije populacije. Na projektu “Mladi za 54+” koji provodi Svjetski savez mladih u partnerstvu s udrugom Praktikum surađivali smo s Domom sv. Antuna u Karlovcu. Partnerske organizacije u Zagrebu bile su nam Dom Centar, Dom Medveščak i Udruga invalida rada Zagreba čiji će korisnici i članovi koji su sudjelovali na našem projektu posjetiti Karlovac u četvrtak, 17. siječnja kako bismo svi zajedno svečano proslavili kraj provođenja našeg projekta”, pojasnila je za početak voditeljica projekta Anita Ruso.

img_1806

Svjetski savez mladih Hrvatska udruga je koja djeluje u Hrvatskoj od 2013. godine. Njezini članovi provode različite projekte u domeni edukacije, kulture i zagovaranja kroz koje se promovira intrinzično ljudsko dostojanstvo. Lani su se prijavili na poziv “Umjetnost i kultura za 54+” objavljen preko Ministarstva kulture i dobili sredstva u iznosu od 224 662,34 kn za provođenje projekta “Mladi za 54+” kroz šest mjeseci od čega je 85 posto sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda. Jedna su od rijetkih udruga mladih koji provodi ovaj projekt u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.  Ukupni iznos bespovratnih sredstava koji će se dodijeliti u okviru Poziva iznosi 19.649.067,19 HRK, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

img_1802

“Važno je naglasiti da Svjetski savez mladih kulturu ne promatra kao sredstvo, već kao okruženje nužno ne samo za razumijevanje i obranu ljudskog dostojanstva nego i za integritet našeg društva i budućnost svakog pojedinca”, istaknula je voditeljica projekta te zaključila: “Upravo zato smo organizirali tijekom trajanja projekta niz glazbenih, likovnih i literarnih susreta/radionica za osobe starije od 54 godine čije ćemo rezultate predstaviti široj publici u Galeriji Zilik i u Domu sv. Antuna u četvrtak, 17. siječnja.

Pozivaamo sve zainteresirane na otvaranje izložbe koje ćemo upriličiti u jutarnjim satima.

Raspored događanja na dan izložbe:

9:30 Otvorenje izložbe u Galeriji Zilik (Radićeva 13): otvoreno za javnost

10:15 Završna muzička radionica (u prostorima Doma Sv. Antun): samo za sudionike na projektu

11:15  Druženje i domjenak (u prostorima Doma Sv. Antun): samo za sudionike na projektu

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s