“Dječje stvaralaštvo tik uz mudrost životnog iskustva” – inkluzivne umjetničke radionice

“Jako smo ponosni na naše inkluzivne radionice koje smo osmislili s ciljem stvaranja dodane vrijednosti umjetničkih aktivnosti u sklopu projekta Mladi za 54+.”, navodi kiparica Melita Omeragić, koordinatorica projekta “Mladi za 54+” i voditeljica likovnih radionica.

Naime, tijekom mjeseca listopada proveli smo dvije likovne radionice s korisnicima Doma Medvešćak. Polaznici su istraživali svoju kreativnost radom u glini i proširili svoje prethodno znanje rada u keramici, s novim kiparskim tehnikama.

U srijedu, 07. 11. ovaj ciklus likovnog druženja završio je zajedničkim druženjem polaznika likovnih radionica Udruge Praktikum, djece uzrasta od 6 do 8 godina i korisnicima Doma Medvešćak na temu božićnih ukrasa i izražavanja putem različitih tehnika oblikovanja gline.

45741462_350763028817704_7700090365532962816_n

Na ovaj način, spojili smo svježu, iskrenu i slobodnu dječju kreativnost s vještim rukama i naučenim znanjima korisnika Doma. Izrađene radove ispeći ćemo u keramičkoj peći. Radovima ćemo dijelom ukrasiti prostorije Doma, a dijelom domove malih umjetnika kao podsjetnik na ovo predivno druženje!

Druženje je zabilježila Hrvatska radio televizija za emisiju “U svijetu EU fondova” u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s