Likovne radionice: “Umjetnost ne pita za godine, već traži otvoren um i želju za stvaranjem!”

Naše likovne radionice provode se pod vodstvom akademske kiparice Melite Omeragić, a polaznici će se kroz ovaj inspirativni ciklus upoznati, sukladno svojim željama i znanjima,  s crtačkim, slikarskim i kiparskim tehnikama modeliranja u glini s ciljem istraživanja osobne kreativnosti. U eksperimentiranju s materijalom i uz stručno vodstvo, polaznici oslobađaju maštu, istražuju osobna sjećanja i razvijaju samopouzdanje. Proizašla djela s radionica predstavit će se na završnoj skupnoj izložbi!

Tako naša kiparica Melita ističe: “Likovna umjetnost pruža psihološke dobrobiti, jer predstavlja ugodnu aktivnost koja većinu ljudi opušta, kroz nju povezuju i uče opažati ljepotu koja nas okružuje što često daje osjećaj utjehe. Kada se radi o zadatku koji ima jasne ciljeve i rezultate, omogućen je bijeg od svakodnevnih frustracija i briga te se briše pojam o protjecanju vremena. Pozitivne kritike i zadovoljstvo vlastitim uspjehom u likovnom izražavanju podižu i naše samopoštovanje što lančano rezultira i lakšom socijalizacijom.”

42730711_560824014353844_2827173256362983424_n (1)

Ovaj vid stvaralaštva potiče znatiželju i istraživanje koje vodi razvijanju kreativnosti koja predstavlja, možda čak i najveću, dobrobit koju umjetnost nosi. Kreativnost i sposobnost maštanja donose koristi i prednosti u svakoj životnoj dobi, u svim granama djelatnosti i u apsolutno svemu što čovječanstvo stvara.

O dobrobitima umjetnosti i likovnog stvaralaštva se govori od pamtivijeka. Najveće priznanje joj možda daje činjenica da se već dugi niz godina koristi kao terapija kod raznih fizičkih, ali i psihičkih bolesti. Njome se može utjecati na čitav niz poteškoća poput manjka koncentracije, depresije, napetosti, nervoze, psihoze i sl. Umjetnost budi mnoge pozitivne emocije poput zadovoljstva, snage, kontrole, vještine, sigurnosti. Ukratko potiče sreću i optimizam.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s